POPISOWE DANIE

Proste curry z warzywami, Małgorzata M.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 300g piersi indyka


    warzywa mrożone ulubione 450g


    1 limonka


    2 ząbki czosnku


    2 łyżeczki przyprawy do indyka Kotanyi


    1 puszka mleka kokosowego


    1
  • 5 łyżki sosu rybnego


    pieprz czarny Kotanyi

    olej sezamowy lub rzepakowy
KROKI:
W woku rozgrzej 2 łyżki oleju. Dodaj posiekany czosnek.
Natychmiast dodaj pokrojone w kostkę mięso i podsmaż. Nie rumień na złoty kolor.
Dodaj przyprawę Kotanyi dopraw sosem rybnym i pieprzem.
Podlej wodą.W tym samym czasie dodaj też mleko kokosowe i wymieszaj. Gotuj ok.10min wrzuć warzywa gotuj chwilę do miękkości.Dopraw do smaku solą i sokiem z limonki.
Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: gotowane, drób
Proste curry z warzywami, Małgorzata M.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 300g piersi indyka


    warzywa mrożone ulubione 450g


    1 limonka


    2 ząbki czosnku


    2 łyżeczki przyprawy do indyka Kotanyi


    1 puszka mleka kokosowego


    1
  • 5 łyżki sosu rybnego


    pieprz czarny Kotanyi

    olej sezamowy lub rzepakowy
KROKI:
W woku rozgrzej 2 łyżki oleju. Dodaj posiekany czosnek.
Natychmiast dodaj pokrojone w kostkę mięso i podsmaż. Nie rumień na złoty kolor.
Dodaj przyprawę Kotanyi dopraw sosem rybnym i pieprzem.
Podlej wodą.W tym samym czasie dodaj też mleko kokosowe i wymieszaj. Gotuj ok.10min wrzuć warzywa gotuj chwilę do miękkości.Dopraw do smaku solą i sokiem z limonki.
Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: gotowane, drób
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU