POPISOWE DANIE

pstrąg faszerowany, Amanda M.
KATEGORIA: Danie świąteczne
SKŁADNIKI:
  • pstrąg wypatroszony
  • cebula czerwona
  • 1/2 bułki namoczonej
  • świerza pietruszka
  • 1 jajko
  • włoszczyzna do bulionu przyprawa do ryb
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • por sól
  • biały pieprz
  • żelatyna
KROKI:
wstawić rosół z warzywami z pstrąga delikatnie zdjąć skóre zmielić mięso dodać bułke pietruszke jajko cebulę drobno posiekaną ugotowaną marchewkę seler i przyprawy trochę posmakować wiem że ryba surowa nie bardzo smakuje ale musi być dobrze dość mocno posolone. na folji spożywczej ułożyć skórę na to położyć rybkę delikatnie zawinąć. takie rolady włożyć do wody i gotować 30 minut. wyjąć wystudzić pokroić w plastry z rosołu zrobić galarete , plastry pstrąga przystroić majonezem konserwową cebulką wedle uznania jak kto lubi
 
GŁOSÓW: 8 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: ryby, na zimno
pstrąg faszerowany, Amanda M.
KATEGORIA: Danie świąteczne
SKŁADNIKI:
  • pstrąg wypatroszony
  • cebula czerwona
  • 1/2 bułki namoczonej
  • świerza pietruszka
  • 1 jajko
  • włoszczyzna do bulionu przyprawa do ryb
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • por sól
  • biały pieprz
  • żelatyna
KROKI:
wstawić rosół z warzywami z pstrąga delikatnie zdjąć skóre zmielić mięso dodać bułke pietruszke jajko cebulę drobno posiekaną ugotowaną marchewkę seler i przyprawy trochę posmakować wiem że ryba surowa nie bardzo smakuje ale musi być dobrze dość mocno posolone. na folji spożywczej ułożyć skórę na to położyć rybkę delikatnie zawinąć. takie rolady włożyć do wody i gotować 30 minut. wyjąć wystudzić pokroić w plastry z rosołu zrobić galarete , plastry pstrąga przystroić majonezem konserwową cebulką wedle uznania jak kto lubi
 
GŁOSÓW: 8 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: ryby, na zimno
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU