POPISOWE DANIE

RAGOUT PAPRYKOWY Z RYBĄ, Lucyna K.
KATEGORIA: Danie główne
SKŁADNIKI:
  • 3 zielone papryki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 papryczka chili
  • 1/2. fileta z dorsza lub morszczuka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka margaryny
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżeczki słodkiej papryka w proszku
  • 1 opakowanie sosu pieczeniowego w proszku
  • szczypta tymianku KOTANYI
  • szczypta suszonej mięty KOTANYI
  • sól do smaku
KROKI:
Filety rybne pokroić w większą kostkę (jeśli są mrożone to najpierw lekko rozmrozić).
Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Paprykę oczyścić z nasion i białych włókien, umyć i osuszyć. Pokroić w szersze paski. Papryczkę chili oczyścić z nasion i drobno posiekać. W garnku rozgrzać margarynę, dodać cebulę, czosnek i papryki. Poddusić razem na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 3 min. Następnie dodać pokrojoną rybę i wlać pół szklanki wody. Wsypać przyprawy i zioła. Wszystko poddusić przez kolejne 10 min. Koncentrat zmieszać z winem, papryką w proszku i sosem pieczeniowym. Zagotować , wlać do potrawy i wymeszać. Doprawić do smaku solą i posypać koperkiem.
 
GŁOSÓW: 20 WYDRUKUJ PRZEPIS
RAGOUT PAPRYKOWY Z RYBĄ, Lucyna K.
KATEGORIA: Danie główne
SKŁADNIKI:
  • 3 zielone papryki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 papryczka chili
  • 1/2. fileta z dorsza lub morszczuka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka margaryny
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżeczki słodkiej papryka w proszku
  • 1 opakowanie sosu pieczeniowego w proszku
  • szczypta tymianku KOTANYI
  • szczypta suszonej mięty KOTANYI
  • sól do smaku
KROKI:
Filety rybne pokroić w większą kostkę (jeśli są mrożone to najpierw lekko rozmrozić).
Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Paprykę oczyścić z nasion i białych włókien, umyć i osuszyć. Pokroić w szersze paski. Papryczkę chili oczyścić z nasion i drobno posiekać. W garnku rozgrzać margarynę, dodać cebulę, czosnek i papryki. Poddusić razem na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 3 min. Następnie dodać pokrojoną rybę i wlać pół szklanki wody. Wsypać przyprawy i zioła. Wszystko poddusić przez kolejne 10 min. Koncentrat zmieszać z winem, papryką w proszku i sosem pieczeniowym. Zagotować , wlać do potrawy i wymeszać. Doprawić do smaku solą i posypać koperkiem.
 
GŁOSÓW: 20 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU