POPISOWE DANIE

Rozgrzewająca pierzynka w czekoladowym kubeczku., Ewelina N.
KATEGORIA: Desery
SKŁADNIKI:
  • -250g. twarogu

  • -1 budyń waniliowy

  • -1 ostra papryka mielona KOTANYI
    -1/2 l mleka

  • - 1 tabliczka czekolady deserowej

  • - 2 łyżki cukru pudru
KROKI:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy do niej szczyptę papryki.Do papierowych foremek na babeczki wlewamy odrobinę czekolady i pokrywamy nią dokładnie całe wnętrze foremki.Tak przygotowane foremki wkładamy do zamrażalnika, aby czekolada stężała.W tym czasie przygotowujemy krem do wypełnienia czekoladowych kubeczków.Twaróg mielimy i dodajemy do niego 2 łyżki cukru pudru.Budyń przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i studzimy.Zimny budyń przekładamy do masy serowej i łączymy mikserem na koniec dodajemy maleńka szczyptę papryki.Tak przygotowaną masą napełniamy kubeczki i dekorujemy według własnych upodobań.Chodź jest deserem na zimno to bardzo rozgrzewa a jak smakuje.Polecam.
 
GŁOSÓW: 3 WYDRUKUJ PRZEPIS
Rozgrzewająca pierzynka w czekoladowym kubeczku., Ewelina N.
KATEGORIA: Desery
SKŁADNIKI:
  • -250g. twarogu

  • -1 budyń waniliowy

  • -1 ostra papryka mielona KOTANYI
    -1/2 l mleka

  • - 1 tabliczka czekolady deserowej

  • - 2 łyżki cukru pudru
KROKI:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy do niej szczyptę papryki.Do papierowych foremek na babeczki wlewamy odrobinę czekolady i pokrywamy nią dokładnie całe wnętrze foremki.Tak przygotowane foremki wkładamy do zamrażalnika, aby czekolada stężała.W tym czasie przygotowujemy krem do wypełnienia czekoladowych kubeczków.Twaróg mielimy i dodajemy do niego 2 łyżki cukru pudru.Budyń przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i studzimy.Zimny budyń przekładamy do masy serowej i łączymy mikserem na koniec dodajemy maleńka szczyptę papryki.Tak przygotowaną masą napełniamy kubeczki i dekorujemy według własnych upodobań.Chodź jest deserem na zimno to bardzo rozgrzewa a jak smakuje.Polecam.
 
GŁOSÓW: 3 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU