POPISOWE DANIE

Rozgrzewająca zupa serowa, Danusia K.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 1 litr bulionu
  • 250 g serka topionego (śmietankowego)
  • cebula
  • 3 większe ziemniaki
  • marchewka
  • ulubiona kiełbaska lub inne mięsko
  • imbir Kotanyi
  • opcjonalnie sól i pieprz
KROKI:
Cebulę i kiełbaskę podsmażamy na oliwie. W rondelku podgrzewamy bulion, dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki ziemniaki i marchewkę, gotujemy. Po chwili dodajemy serki topione i dokładnie mieszamy do momentu rozpuszczenia się. Następnie dodajemy usmażoną cebulę z kiełbaską. Całość gotujemy i doprawiamy połową łyżeczki imbiru Kotanyi, opcjonalnie solą i pieprzem. Zupę najlepiej serwować z grzankami. Grzanki przygotowujemy z jasnego lub ciemnego pieczywa, podsmażając pokrojone w kostkę kromki chleba lub bułki na rozgrzanym maśle, aż się ładnie zarumienią.
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
Rozgrzewająca zupa serowa, Danusia K.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 1 litr bulionu
  • 250 g serka topionego (śmietankowego)
  • cebula
  • 3 większe ziemniaki
  • marchewka
  • ulubiona kiełbaska lub inne mięsko
  • imbir Kotanyi
  • opcjonalnie sól i pieprz
KROKI:
Cebulę i kiełbaskę podsmażamy na oliwie. W rondelku podgrzewamy bulion, dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki ziemniaki i marchewkę, gotujemy. Po chwili dodajemy serki topione i dokładnie mieszamy do momentu rozpuszczenia się. Następnie dodajemy usmażoną cebulę z kiełbaską. Całość gotujemy i doprawiamy połową łyżeczki imbiru Kotanyi, opcjonalnie solą i pieprzem. Zupę najlepiej serwować z grzankami. Grzanki przygotowujemy z jasnego lub ciemnego pieczywa, podsmażając pokrojone w kostkę kromki chleba lub bułki na rozgrzanym maśle, aż się ładnie zarumienią.
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU