POPISOWE DANIE

Ryba po Grecku., Klaudia K.
KATEGORIA: Danie świąteczne
SKŁADNIKI:
  • 2 kg fietów rybnych (panga
  • dorsz
  • mintaj)
  • 2 jajka
  • kilka łyżek mąki
  • kilka łyżek bułki tartej
  • 1 por
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • pół selera
  • 3 cebule
  • 1 mały koncentrat pomidorowy
  • sok z cytryny
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • papryka słodka mielona kotanyl
  • przyprawa do ryb kotanyl
  • sól
  • pieprz do smaku
  • pół szklanki oleju.
KROKI:
Filetykroimy na kawałki, kropimy sokiem z cytryny ,posypujemy o obu stron przyprawą do ryb anastępnie obtaczamy w mące, jajku i na końcu w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na oleju.Cebulę kroimy w piórka i dusimy na patelni dodajemy do niej starte na tarce o grubych oczkach nasze warzywa marchew,pietruszkę,seler i pokrojony w słupki por.Dodajemy do tego pieprz ,sól,słodką paprykę ,ziele angielskie,liść laurowy to podlewamy nie wielką ilością wody i dusimy do miękkości warzyw ,na końcu dodajemy przecier pomidorowy dwie trzy łyzkii pół szklanki oleju chwile duśimy. Gdy nasze warzywa są już miekkie układamy w misce naprzemian rybę farsz,rybę farsz na koncu jest farsz który możemy ozdobić cytryną, marchewka. Podajemy na zimno.Smacznego.
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: na zimno, ryby
Ryba po Grecku., Klaudia K.
KATEGORIA: Danie świąteczne
SKŁADNIKI:
  • 2 kg fietów rybnych (panga
  • dorsz
  • mintaj)
  • 2 jajka
  • kilka łyżek mąki
  • kilka łyżek bułki tartej
  • 1 por
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • pół selera
  • 3 cebule
  • 1 mały koncentrat pomidorowy
  • sok z cytryny
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • papryka słodka mielona kotanyl
  • przyprawa do ryb kotanyl
  • sól
  • pieprz do smaku
  • pół szklanki oleju.
KROKI:
Filetykroimy na kawałki, kropimy sokiem z cytryny ,posypujemy o obu stron przyprawą do ryb anastępnie obtaczamy w mące, jajku i na końcu w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na oleju.Cebulę kroimy w piórka i dusimy na patelni dodajemy do niej starte na tarce o grubych oczkach nasze warzywa marchew,pietruszkę,seler i pokrojony w słupki por.Dodajemy do tego pieprz ,sól,słodką paprykę ,ziele angielskie,liść laurowy to podlewamy nie wielką ilością wody i dusimy do miękkości warzyw ,na końcu dodajemy przecier pomidorowy dwie trzy łyzkii pół szklanki oleju chwile duśimy. Gdy nasze warzywa są już miekkie układamy w misce naprzemian rybę farsz,rybę farsz na koncu jest farsz który możemy ozdobić cytryną, marchewka. Podajemy na zimno.Smacznego.
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: na zimno, ryby
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU