POPISOWE DANIE

Schab na szybko , Grzegorz K.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 1 kg schabu bez kości
  • cebula 5 sztuk
  • sól

  • pieprz czarny mielony Kotanyi
  • masło klarowane lub margaryna do smażenia.
KROKI:
1. Schab myjemy, osuszamy, kroimy w grubsze plastry, lekko rozbijamy.
2. Podsmażamy na gorącym tłuszczu.
3. Cebulę kroimy w talarki , dodajemy do schabu i razem podsmażamy aż cebula się zezłoci ..Można też dodać więcej masła klarowanego.
4. Schab razem z cebulą dusimy pod przykryciem 20 minut.
5. Schab doprawiamy solą i pieprzem , schab dusimy jeszcze 15 minut.
6. Podajemy na gorąco .
Smaczne i szybkie danie dla zapracowanych.
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: mięso, smażone
Schab na szybko , Grzegorz K.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 1 kg schabu bez kości
  • cebula 5 sztuk
  • sól

  • pieprz czarny mielony Kotanyi
  • masło klarowane lub margaryna do smażenia.
KROKI:
1. Schab myjemy, osuszamy, kroimy w grubsze plastry, lekko rozbijamy.
2. Podsmażamy na gorącym tłuszczu.
3. Cebulę kroimy w talarki , dodajemy do schabu i razem podsmażamy aż cebula się zezłoci ..Można też dodać więcej masła klarowanego.
4. Schab razem z cebulą dusimy pod przykryciem 20 minut.
5. Schab doprawiamy solą i pieprzem , schab dusimy jeszcze 15 minut.
6. Podajemy na gorąco .
Smaczne i szybkie danie dla zapracowanych.
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: mięso, smażone
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU