POPISOWE DANIE

Schab z gruszką, śliwką, duszony w cebuli i rodzynkach , Ania S.
KATEGORIA: Danie główne
SKŁADNIKI:
  • 500g schab
  • 1 gruszka
  • 10 śliwek wędzonych
  • 1 cebula biała
  • garść rodzynek
  • pieprz ziołowy Kotany do smaku
  • pikantna mieszanka Kotany do smaku
  • sól morska do smaku
  • olej z pestek dyni 3 łyżki
  • 4 szczypty kminku mielonego
  • 1 łyżka masła do obsmażenia mięsa
KROKI:
1. Mięso myjemy, wbijamy w środek nóż i robimy nacięcie tak by weszła gruszka .
2.Gruszkę obieramy, ze środka wydrążamy gniazdo nasienne, a w jego miejsce wkładamy śliwki, taką gruszkę wkładamy w środek mięsa, dobrze sprawdzają się gruszki twarde, małe.
3.Do granka żeliwnego dajemy masło, wkładamy mieso oprószone z każdej strony przyprawami solidnie, obsmażamy.
4. Cebulę kroimy w piórka, dodajemy do mięsa, wrzucamy rodzynki, skrapiamy wszystko olejem z pestek dyni i garnek szczelnie zamykamy.
5. Po ok 1godzinie duszenia, mięso będzie już gotowe, pojawi się dużo smacznego sosu, więc go redukujemy i przed podaniem polewamy nim mięso.
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: mięso
Schab z gruszką, śliwką, duszony w cebuli i rodzynkach , Ania S.
KATEGORIA: Danie główne
SKŁADNIKI:
  • 500g schab
  • 1 gruszka
  • 10 śliwek wędzonych
  • 1 cebula biała
  • garść rodzynek
  • pieprz ziołowy Kotany do smaku
  • pikantna mieszanka Kotany do smaku
  • sól morska do smaku
  • olej z pestek dyni 3 łyżki
  • 4 szczypty kminku mielonego
  • 1 łyżka masła do obsmażenia mięsa
KROKI:
1. Mięso myjemy, wbijamy w środek nóż i robimy nacięcie tak by weszła gruszka .
2.Gruszkę obieramy, ze środka wydrążamy gniazdo nasienne, a w jego miejsce wkładamy śliwki, taką gruszkę wkładamy w środek mięsa, dobrze sprawdzają się gruszki twarde, małe.
3.Do granka żeliwnego dajemy masło, wkładamy mieso oprószone z każdej strony przyprawami solidnie, obsmażamy.
4. Cebulę kroimy w piórka, dodajemy do mięsa, wrzucamy rodzynki, skrapiamy wszystko olejem z pestek dyni i garnek szczelnie zamykamy.
5. Po ok 1godzinie duszenia, mięso będzie już gotowe, pojawi się dużo smacznego sosu, więc go redukujemy i przed podaniem polewamy nim mięso.
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: mięso
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU