POPISOWE DANIE

Słodko -kwaśny krem z pomidorów z paluszkami i ciecierzycą, Agnieszka B.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • Składniki zupy:
    200 ml soku z pomarańczy

  • 400 g pomidorów

  • 4 marchewki
  • ciecierzyca w puszce
  • prażone nasiona dyni
  • sok z cytryny
    1 cebula
  • sól pieprz
  • lubczyk

    Paluszki;
    ciasto francuskie
    kilka plasterków szynki
  • ser żółty
KROKI:
Cebulkę podsmażamy na łyżce oliwy z pomidorami. Przecieramy przez sitko. Marchewki gotujemy do miękkości i miksujemy. Do garnaka wlewamy sok z pomarańczy, zmiksowaną marchewkę i przetarte pomidowy. Gotujemy i doprawiamy solą pieprzem i lubczykiem.Jak jest zbyt mało kwaśna, możemy dodać kilka łyżeczek soku z cytryny.
Gorącą zupę podajemy z ciecierzycą i prażonymi nasionami dyni.
Ciasto francuskie kroimy na wąskie paseczki, przykrywamy szynką i posypujemy utartym serem,skręcamy w sprężynki. Pieczemy około 10 minut w 120 stopniach.
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
Słodko -kwaśny krem z pomidorów z paluszkami i ciecierzycą, Agnieszka B.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • Składniki zupy:
    200 ml soku z pomarańczy

  • 400 g pomidorów

  • 4 marchewki
  • ciecierzyca w puszce
  • prażone nasiona dyni
  • sok z cytryny
    1 cebula
  • sól pieprz
  • lubczyk

    Paluszki;
    ciasto francuskie
    kilka plasterków szynki
  • ser żółty
KROKI:
Cebulkę podsmażamy na łyżce oliwy z pomidorami. Przecieramy przez sitko. Marchewki gotujemy do miękkości i miksujemy. Do garnaka wlewamy sok z pomarańczy, zmiksowaną marchewkę i przetarte pomidowy. Gotujemy i doprawiamy solą pieprzem i lubczykiem.Jak jest zbyt mało kwaśna, możemy dodać kilka łyżeczek soku z cytryny.
Gorącą zupę podajemy z ciecierzycą i prażonymi nasionami dyni.
Ciasto francuskie kroimy na wąskie paseczki, przykrywamy szynką i posypujemy utartym serem,skręcamy w sprężynki. Pieczemy około 10 minut w 120 stopniach.
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU