POPISOWE DANIE

Świąteczne Krokiety z Kapustą i Pieczarkami., Jacek K.
KATEGORIA: Danie świąteczne
SKŁADNIKI:
  • 1kg kapusty kiszonej
  • 1/2 kg pieczarek
  • 3 cebule
  • pieprz
  • sól
  • słodka papryka kotanyl
  • mąka
  • mleko
  • bułka tarta
  • 2 jajka
  • olej do smażenia.
KROKI:
Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości ok 40 minut.W tym czasie myjemy,obieramy i kroimy w kostkę pieczarki i cebulkę. Gdy kapusta będzie już miękka przelewamy ją do durszlaka i czekamy aż ostygnie.Na patelni rozgrzewamy olej wrzucamy pokrojoną cebulę i czekamy aż się zeszkli następnie wrzucamy do niej pieczarki i dusimy. Gdy kapusta wystygła kroimy ją na drobne kawałki i przekładamy do patelni z pieczarkami i cebulką doprawiamy solą, pieprzem i naszą słodką papryką kotanyl. Dusimy wszystko jakieś 10min. Gdy farsz mamy gotowy robimy ciasto na naleśniki czyli jajko 1/2 kg mąki i 1/2 litra mleka i szczypta soli . Smażymy naleśniki na rogrzanej patelni nakładamy na nie nasz farsz składamy w kopertę optaczamy w jajku ,bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Najlepiej smakują podawane na ciepło .Smacznego :)
 
GŁOSÓW: 3 WYDRUKUJ PRZEPIS
Świąteczne Krokiety z Kapustą i Pieczarkami., Jacek K.
KATEGORIA: Danie świąteczne
SKŁADNIKI:
  • 1kg kapusty kiszonej
  • 1/2 kg pieczarek
  • 3 cebule
  • pieprz
  • sól
  • słodka papryka kotanyl
  • mąka
  • mleko
  • bułka tarta
  • 2 jajka
  • olej do smażenia.
KROKI:
Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości ok 40 minut.W tym czasie myjemy,obieramy i kroimy w kostkę pieczarki i cebulkę. Gdy kapusta będzie już miękka przelewamy ją do durszlaka i czekamy aż ostygnie.Na patelni rozgrzewamy olej wrzucamy pokrojoną cebulę i czekamy aż się zeszkli następnie wrzucamy do niej pieczarki i dusimy. Gdy kapusta wystygła kroimy ją na drobne kawałki i przekładamy do patelni z pieczarkami i cebulką doprawiamy solą, pieprzem i naszą słodką papryką kotanyl. Dusimy wszystko jakieś 10min. Gdy farsz mamy gotowy robimy ciasto na naleśniki czyli jajko 1/2 kg mąki i 1/2 litra mleka i szczypta soli . Smażymy naleśniki na rogrzanej patelni nakładamy na nie nasz farsz składamy w kopertę optaczamy w jajku ,bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Najlepiej smakują podawane na ciepło .Smacznego :)
 
GŁOSÓW: 3 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU