POPISOWE DANIE

Sylwestrowe parówki odziane we francuza ., Paula P.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 10 parówek
  • kostka żółtego sera (wasz ulubiony)
  • gotowe ciasto francuskie
  • kilka plasterków wędliny
  • ketchup zmieszany z bazylią i oregano
  • 1 żółtko i paryka słodka kotanyi :)
KROKI:
Rozkładamy nasze francuskie ciasto na blacie i kroimy na kwadraty. Następnie każdy kwadrat ciasta smarujemy ketchupem wymieszanym z bazylią i oregano, na to układamy kawałki szynki a na szynkę kawałki żółtego sera w to zawijamy każdą z naszych parówek i zlepiamy brzegi by się nie odkleiły . Tak zrobione paróweczki układamy na blaszce wyłożnej pergaminem do pieczenia . Każdą z parówek nacinamy poziomo trzy krotnie , smarujemy żółtkiem i posypujemy naszą słodką papryką . Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy nasze parówki 15 minut. Ciepłe podajemy gosćiom u nas w sylwestową noc zrobiły furorę:)) Smacznego
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: pieczone
Sylwestrowe parówki odziane we francuza ., Paula P.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 10 parówek
  • kostka żółtego sera (wasz ulubiony)
  • gotowe ciasto francuskie
  • kilka plasterków wędliny
  • ketchup zmieszany z bazylią i oregano
  • 1 żółtko i paryka słodka kotanyi :)
KROKI:
Rozkładamy nasze francuskie ciasto na blacie i kroimy na kwadraty. Następnie każdy kwadrat ciasta smarujemy ketchupem wymieszanym z bazylią i oregano, na to układamy kawałki szynki a na szynkę kawałki żółtego sera w to zawijamy każdą z naszych parówek i zlepiamy brzegi by się nie odkleiły . Tak zrobione paróweczki układamy na blaszce wyłożnej pergaminem do pieczenia . Każdą z parówek nacinamy poziomo trzy krotnie , smarujemy żółtkiem i posypujemy naszą słodką papryką . Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy nasze parówki 15 minut. Ciepłe podajemy gosćiom u nas w sylwestową noc zrobiły furorę:)) Smacznego
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: pieczone
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU