POPISOWE DANIE

Szarlotka z kisielem, Irena S.
KATEGORIA: Desery
SKŁADNIKI:
  • 3 szklanki mąki
  • 20 dag margaryny
  • 5 żółtek
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 cukier z prawdziwą wanilią KOTANYI
  • 1 duży kisiel truskawkowy
  • 1 kg jabłek
KROKI:
Z mąki, cukru, żółtek, margaryny, octu i proszku po pieczenia zagniatamy gładkie ciasto.
3/4 ciasta wykładamy na brytfankę i rozciągamy po całej powierzchni, a resztę wkładamy do zamrażalnika, żeby troszkę stwardło. Na cieście kładziemy starte na grubej tarce jabłka (jeżeli mają dużo soku można odcisnąć). Posypujemy cukrem z prawdziwą wanilią KOTANYI. Na koniec ścieramy ciasto wyjęte z zamrażalnika na grubych oczkach.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

Smacznego!
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
Szarlotka z kisielem, Irena S.
KATEGORIA: Desery
SKŁADNIKI:
  • 3 szklanki mąki
  • 20 dag margaryny
  • 5 żółtek
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 cukier z prawdziwą wanilią KOTANYI
  • 1 duży kisiel truskawkowy
  • 1 kg jabłek
KROKI:
Z mąki, cukru, żółtek, margaryny, octu i proszku po pieczenia zagniatamy gładkie ciasto.
3/4 ciasta wykładamy na brytfankę i rozciągamy po całej powierzchni, a resztę wkładamy do zamrażalnika, żeby troszkę stwardło. Na cieście kładziemy starte na grubej tarce jabłka (jeżeli mają dużo soku można odcisnąć). Posypujemy cukrem z prawdziwą wanilią KOTANYI. Na koniec ścieramy ciasto wyjęte z zamrażalnika na grubych oczkach.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

Smacznego!
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU