POPISOWE DANIE

Tagliatelle śmietanowo pomidorowe., Katarzyna W.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • Puszka pomidorów na kawałkach
    Garść pomidorow koktajlowych MIX

  • 1 opak smietany 18%(250ml)

  • 1 szt cebuli czerwnonej

  • sert tarty parmezan

  • Pieprz czosnkowy KOTANYI

  • 1 opakowanie makaronu
  • może być spaghetti lub tagliatelle ( ja użyłam makaronu własnej roboty)

  • serek topiony z szynką

  • oliwa z oliwek

  • sól do smaku
KROKI:
Na rozgrzana na patelni oliwe z oliwek wrzucam pokrojoną cebulkę.Po zeszkleniu dodaję pomirory z puszki i chwilke duszę.Makaron gotujemy w osolonym wrzątku.Do pomidorów dolewam smietanę,i drobno połamany serek topiony.Gotuję chwile na młaym ogniu do rozpuszczenia sera.Dorzucam pomidory koktajlowe i duszę przez 3 minuty.Doprawiam solą i pieprzem czosnkowym.Makaron rozkładam na talerze ,polewam sosem śmietanowo-pomidorwym,dekoruję pomidorkami i posypuje startym parmezanem.Smacznego
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: łagodne
Tagliatelle śmietanowo pomidorowe., Katarzyna W.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • Puszka pomidorów na kawałkach
    Garść pomidorow koktajlowych MIX

  • 1 opak smietany 18%(250ml)

  • 1 szt cebuli czerwnonej

  • sert tarty parmezan

  • Pieprz czosnkowy KOTANYI

  • 1 opakowanie makaronu
  • może być spaghetti lub tagliatelle ( ja użyłam makaronu własnej roboty)

  • serek topiony z szynką

  • oliwa z oliwek

  • sól do smaku
KROKI:
Na rozgrzana na patelni oliwe z oliwek wrzucam pokrojoną cebulkę.Po zeszkleniu dodaję pomirory z puszki i chwilke duszę.Makaron gotujemy w osolonym wrzątku.Do pomidorów dolewam smietanę,i drobno połamany serek topiony.Gotuję chwile na młaym ogniu do rozpuszczenia sera.Dorzucam pomidory koktajlowe i duszę przez 3 minuty.Doprawiam solą i pieprzem czosnkowym.Makaron rozkładam na talerze ,polewam sosem śmietanowo-pomidorwym,dekoruję pomidorkami i posypuje startym parmezanem.Smacznego
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: łagodne
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU