POPISOWE DANIE

Tarta ananasowo - kokosowa, Andrzej P.
KATEGORIA: Desery
SKŁADNIKI:
  • - 20 dag mąki
    - cukier z wanilią Kotanyi
    - 10 dag margaryny
    - 2 łyżki cukru
    - żółtko
    - 10 dag wiórków kokosowych
    - 1/2 ananasa
    - 2 białka
    - 1 łyżka cukru
KROKI:
Wymieszać mąkę z cukrem, margaryną i żółtkiem. Ciasto rozwałkować i wylepić nim natłuszczoną formę do tart, nakłuć widelcem. Piec przez około 10 min.
Ananas obrać, pokroić w kostkę i ułożyć na podpieczonym spodzie. Ubić pianę z białek, wymieszać cukier i wiórki kokosowe. Rozprawić bezę kokosową na ananasie. Posypać z wierzchu resztą wiórków kokosowych. Piec tarte przez około 20 min. w 180*
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: ciasto, wanilia, owoce
Tarta ananasowo - kokosowa, Andrzej P.
KATEGORIA: Desery
SKŁADNIKI:
  • - 20 dag mąki
    - cukier z wanilią Kotanyi
    - 10 dag margaryny
    - 2 łyżki cukru
    - żółtko
    - 10 dag wiórków kokosowych
    - 1/2 ananasa
    - 2 białka
    - 1 łyżka cukru
KROKI:
Wymieszać mąkę z cukrem, margaryną i żółtkiem. Ciasto rozwałkować i wylepić nim natłuszczoną formę do tart, nakłuć widelcem. Piec przez około 10 min.
Ananas obrać, pokroić w kostkę i ułożyć na podpieczonym spodzie. Ubić pianę z białek, wymieszać cukier i wiórki kokosowe. Rozprawić bezę kokosową na ananasie. Posypać z wierzchu resztą wiórków kokosowych. Piec tarte przez około 20 min. w 180*
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: ciasto, wanilia, owoce
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU