POPISOWE DANIE

Tort z bitą śmietaną, serkiem mascarpone i owocami, Mariusz H.
KATEGORIA: Desery
SKŁADNIKI:
  • Składniki na krem z bitej śmietany i mascarpone

    - 900 ml śmietany kremówki 36%


  • - 250 g serka mascarpone


  • - kilka łyżek cukru pudru


  • - cukier z prawdziwą wanilą KOTANYI


  • - owoce


  • Składniki na biszkopt

    - 5 jajek


  • - 3/4 szklanki mąki pszennej


  • - 3/4 szklanki drobnego cukru


  • - 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej


  • Dekoracja; lukier
  • barwnik
  • rurki waniliowe
  • dekoracyjne stokrotki i motylki
KROKI:
Białka oddzielić od żółtek , z białek ubić sztywną pianę, dodać cukier ciągle ubijać a następnie dodawać po jednym żółtku, dalej miksować. Przesiać mąkę i dodać do masy, delikatnie miksując. Piekarnik nagrzać do 160 c, biszkopt piec 30-40 minut. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia.
Krem : Śmietanę ubić, pod koniec ubijania dodając cukier puder i cukier z wanilą. Dodać serek mascarpone i wymieszać.
Wystudzony biszkopt przekroić na pół, przełożyć kremem i owocami. Wierzch tortu udekorować kolorowym lukrem, kwiatuszkami i motylkami lub innymi dekoracjami.Boki tortu udekorować rurkami

 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
Tort z bitą śmietaną, serkiem mascarpone i owocami, Mariusz H.
KATEGORIA: Desery
SKŁADNIKI:
  • Składniki na krem z bitej śmietany i mascarpone

    - 900 ml śmietany kremówki 36%


  • - 250 g serka mascarpone


  • - kilka łyżek cukru pudru


  • - cukier z prawdziwą wanilą KOTANYI


  • - owoce


  • Składniki na biszkopt

    - 5 jajek


  • - 3/4 szklanki mąki pszennej


  • - 3/4 szklanki drobnego cukru


  • - 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej


  • Dekoracja; lukier
  • barwnik
  • rurki waniliowe
  • dekoracyjne stokrotki i motylki
KROKI:
Białka oddzielić od żółtek , z białek ubić sztywną pianę, dodać cukier ciągle ubijać a następnie dodawać po jednym żółtku, dalej miksować. Przesiać mąkę i dodać do masy, delikatnie miksując. Piekarnik nagrzać do 160 c, biszkopt piec 30-40 minut. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia.
Krem : Śmietanę ubić, pod koniec ubijania dodając cukier puder i cukier z wanilą. Dodać serek mascarpone i wymieszać.
Wystudzony biszkopt przekroić na pół, przełożyć kremem i owocami. Wierzch tortu udekorować kolorowym lukrem, kwiatuszkami i motylkami lub innymi dekoracjami.Boki tortu udekorować rurkami

 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU