POPISOWE DANIE

Toskańska zupa, Katarzyna N.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 2 cebule pokrojone na wiórki
  • 2 marchewki pokrojone w talarki
  • 1 pietruszka i ok 1/4selera startego na dużych oczkach
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 ostrej papryczki chilli
  • 1 papryka czerwona
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 kiełbaska
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 2 puszki pomidorów
  • oliwa
  • zioła włoskie Kotanyi
  • sól morska Kotanyi
  • pieprz Kotanyi
  • zioła toskańskie Kotanyi ok 1 łyżeczka
  • papryka wędzona słodka Kotanyi
  • papryka ostra Kotanyi
KROKI:
1. W garnku rozgrzać oliwę, dodać kiełbasę pokrojoną w półplasterki i podsmażyc. Następnie dodać cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć ok 5 min.
2. Dodać marchewkę, selery, pietruszkę oraz rozgniecione pomidorki z puszki wraz z sosem. Zagotowac, a nastepnie dolać ok 4 szklanki wody i przyprawy: sól i pieprz do smaku, papryki po ok 1/2 łyżeczki, zioła toskańskie 1 łyżeczka i zioła włoskie do smaku. Gotować aż warzywa będą miękkie.
3. Ok 15 min przed końcem do zupki należy wrzucić fasolkę czerwoną.
4. Do miseczki włożyć kromkę i wlać zupkę.

SMACZNEGO! :)
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
Toskańska zupa, Katarzyna N.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 2 cebule pokrojone na wiórki
  • 2 marchewki pokrojone w talarki
  • 1 pietruszka i ok 1/4selera startego na dużych oczkach
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 ostrej papryczki chilli
  • 1 papryka czerwona
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 kiełbaska
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 2 puszki pomidorów
  • oliwa
  • zioła włoskie Kotanyi
  • sól morska Kotanyi
  • pieprz Kotanyi
  • zioła toskańskie Kotanyi ok 1 łyżeczka
  • papryka wędzona słodka Kotanyi
  • papryka ostra Kotanyi
KROKI:
1. W garnku rozgrzać oliwę, dodać kiełbasę pokrojoną w półplasterki i podsmażyc. Następnie dodać cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć ok 5 min.
2. Dodać marchewkę, selery, pietruszkę oraz rozgniecione pomidorki z puszki wraz z sosem. Zagotowac, a nastepnie dolać ok 4 szklanki wody i przyprawy: sól i pieprz do smaku, papryki po ok 1/2 łyżeczki, zioła toskańskie 1 łyżeczka i zioła włoskie do smaku. Gotować aż warzywa będą miękkie.
3. Ok 15 min przed końcem do zupki należy wrzucić fasolkę czerwoną.
4. Do miseczki włożyć kromkę i wlać zupkę.

SMACZNEGO! :)
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU