POPISOWE DANIE

Truskawkowy torcik, Anna F.
KATEGORIA: Desery
SKŁADNIKI:
  • Biszkopt:

    4 jajka

    4 łyżki mąki

    4 łyżki cukru



    Masa:

    500ml kremówki

    2 łyżki cukru

    250g świeżych truskawek

    1 Kotanyi Cukier z prawdziwą wanilią
KROKI:
Przygotować biszkopt: Jajka ubić na białą masę z 4 łyżkami cukru. Po ubiciu delikatnie zmieszać z 4 łyżkami mąki. Piec ok. 30 minut w temp. 180 stopni. Ostudzić.
Po ostudzeniu przeciąć 2 razy uzyskując 3 blaty.

Masa:
Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier oraz cukier Kotanyi. Odłożyć 4-5 łyżek ubitej śmietany. Do pozostałej części dodać pokrojone w kostkę truskawki (kilka całych zostawic do dekoracji).

Masą przekładać wcześniej przygotowane blaty. Wierzch osmarować odłożoną ubitą śmietaną. Udekorować truskawkami. Schłodzić przed podaniem.

 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
Truskawkowy torcik, Anna F.
KATEGORIA: Desery
SKŁADNIKI:
  • Biszkopt:

    4 jajka

    4 łyżki mąki

    4 łyżki cukru



    Masa:

    500ml kremówki

    2 łyżki cukru

    250g świeżych truskawek

    1 Kotanyi Cukier z prawdziwą wanilią
KROKI:
Przygotować biszkopt: Jajka ubić na białą masę z 4 łyżkami cukru. Po ubiciu delikatnie zmieszać z 4 łyżkami mąki. Piec ok. 30 minut w temp. 180 stopni. Ostudzić.
Po ostudzeniu przeciąć 2 razy uzyskując 3 blaty.

Masa:
Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier oraz cukier Kotanyi. Odłożyć 4-5 łyżek ubitej śmietany. Do pozostałej części dodać pokrojone w kostkę truskawki (kilka całych zostawic do dekoracji).

Masą przekładać wcześniej przygotowane blaty. Wierzch osmarować odłożoną ubitą śmietaną. Udekorować truskawkami. Schłodzić przed podaniem.

 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU