POPISOWE DANIE

Udka z kurczaka faszerowane grzybami , Błażej D.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • ćwiartki z kurczaka 2 szt
  • grzyby suszone -miseczka
  • przyprawa do kurczaka z miodem i musztardą Kotanyi
  • pikantna mieszanka pieprzów Kotanyi
  • sól
  • nić z igłą
KROKI:
-grzyby namoczyć w zimnej wodzie
-namoczone, obgotować
-odcedzić i drobniutko pokroić lub przepuścić przez maszynkę do mięsa na grubym sicie i doprawić solą i mieszanką pieprzów
- z kurczaka wytrybować kości
-gotowym farszem grzybowym nadziewać udka
- zeszyć udka tak, by nigdzie nie było dziury :)
-udka posypać dość obficie przyprawą do kurczaka z miodem i musztardą
-zapiekać w naczyniu żaroodpornym przez godzinę w temperaturze 175 stopni
Życzę smacznego
Oczywiście przed podaniem należy wyciągnąć nici
 
GŁOSÓW: 7 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: drób, pieczone
Udka z kurczaka faszerowane grzybami , Błażej D.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • ćwiartki z kurczaka 2 szt
  • grzyby suszone -miseczka
  • przyprawa do kurczaka z miodem i musztardą Kotanyi
  • pikantna mieszanka pieprzów Kotanyi
  • sól
  • nić z igłą
KROKI:
-grzyby namoczyć w zimnej wodzie
-namoczone, obgotować
-odcedzić i drobniutko pokroić lub przepuścić przez maszynkę do mięsa na grubym sicie i doprawić solą i mieszanką pieprzów
- z kurczaka wytrybować kości
-gotowym farszem grzybowym nadziewać udka
- zeszyć udka tak, by nigdzie nie było dziury :)
-udka posypać dość obficie przyprawą do kurczaka z miodem i musztardą
-zapiekać w naczyniu żaroodpornym przez godzinę w temperaturze 175 stopni
Życzę smacznego
Oczywiście przed podaniem należy wyciągnąć nici
 
GŁOSÓW: 7 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: drób, pieczone
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU