POPISOWE DANIE

WIEJSKI ROSÓŁ Z OPIEKANĄ CEBULKĄ I LUBCZYKIEM, Kinga L.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 2 udka z wiejskiej kurki
    2 marchewki
    kawałek selera
    3 litry wody
    2 średnia cebula
    łyżka suszonego lubczyku Kotanyi
    łyżeczka suszonej natki pietruszki
    1 łyżeczka pieprzu czarnego
    1
  • 5 łyżeczki soli
KROKI:
Mięso myjemy pod bieżącą wodą.
Zalewamy 3 litrami zimnej wody i gotujemy.
Gdy woda się zagotuje zbieramy ewentualne szumowiny.
Marchewkę i seler obieramy i kroimy w plasterki. Dodajmy do zupy. Gotujemy na wolnymogniu około godziny.
Po tym czasie nad palnikiem opiekamy obraną cebulę, kroimy ją na 2 polówki-ma być ciemna! I dodajemy do zupy. dodajemy pietruszkę , lubczyk, sól i pieprz. Na wolnym ogniu pozostawiamy rosół jescze około 2 godzin, aby delikatnie sobie dochodził i nabierał smaku. Wybornie smakuje z makaronem. Idealna potrawa na zimowe dni!
 
GŁOSÓW: 6 WYDRUKUJ PRZEPIS
WIEJSKI ROSÓŁ Z OPIEKANĄ CEBULKĄ I LUBCZYKIEM, Kinga L.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 2 udka z wiejskiej kurki
    2 marchewki
    kawałek selera
    3 litry wody
    2 średnia cebula
    łyżka suszonego lubczyku Kotanyi
    łyżeczka suszonej natki pietruszki
    1 łyżeczka pieprzu czarnego
    1
  • 5 łyżeczki soli
KROKI:
Mięso myjemy pod bieżącą wodą.
Zalewamy 3 litrami zimnej wody i gotujemy.
Gdy woda się zagotuje zbieramy ewentualne szumowiny.
Marchewkę i seler obieramy i kroimy w plasterki. Dodajmy do zupy. Gotujemy na wolnymogniu około godziny.
Po tym czasie nad palnikiem opiekamy obraną cebulę, kroimy ją na 2 polówki-ma być ciemna! I dodajemy do zupy. dodajemy pietruszkę , lubczyk, sól i pieprz. Na wolnym ogniu pozostawiamy rosół jescze około 2 godzin, aby delikatnie sobie dochodził i nabierał smaku. Wybornie smakuje z makaronem. Idealna potrawa na zimowe dni!
 
GŁOSÓW: 6 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU