POPISOWE DANIE

Wiejskie placuszki z kaszą i salami., Daria G.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 5 dużych ziemniaków
  • 2 wiejskie jajka
  • 100 g. ugotowanej kaszy gryczanej
  • 1 marchew
  • 2 cebule
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 100 g. salami
  • łyżeczka kminu rzymskiego firmy Kotanyi
  • łyżeczka białego pieprzu firmy Kotanyi
  • sól
  • dobra oliwa
  • olej rzepakowy do smażenia placków.
KROKI:
Krok 1.
Ziemniaki, cebulę i marchew zetrzeć na grubych oczkach. Do takiej masy dodać wszystkie pozostałe składniki wraz z ugotowaną kaszą. Wymieszać całość żeby powstała lejąca masa.

Krok 2.
Smażyć placuszki na gorącym oleju.
Podawać prosto z patelni, gorące.
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
Wiejskie placuszki z kaszą i salami., Daria G.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 5 dużych ziemniaków
  • 2 wiejskie jajka
  • 100 g. ugotowanej kaszy gryczanej
  • 1 marchew
  • 2 cebule
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 100 g. salami
  • łyżeczka kminu rzymskiego firmy Kotanyi
  • łyżeczka białego pieprzu firmy Kotanyi
  • sól
  • dobra oliwa
  • olej rzepakowy do smażenia placków.
KROKI:
Krok 1.
Ziemniaki, cebulę i marchew zetrzeć na grubych oczkach. Do takiej masy dodać wszystkie pozostałe składniki wraz z ugotowaną kaszą. Wymieszać całość żeby powstała lejąca masa.

Krok 2.
Smażyć placuszki na gorącym oleju.
Podawać prosto z patelni, gorące.
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU