POPISOWE DANIE

Wojskowa zupa grochowa, Aleksandra K.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 2 szklanki grochu
  • 1kg kości wędzonych
  • 2 laski kiełbasy
  • 40 dag boczku wędzonego
  • 5 ziemniaków
  • 2 pietruszki
  • 3 marchewki
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • majeranek
  • sól
  • pieprz.
KROKI:
Do garnka z zimną wodą włożyć mięso w całości, zagotować. Dodać wypłukany na sicie oraz odsączony groch. Pod koniec gotowania wywar posolić. Gotować pod przykryciem przez 45 - 50 minut.Dodać pokrojone w kostkę warzywa. Mięso wyjąć, pokroić w kostkę i ponownie dodać do zupy. Kiełbasę pokroić w większe kawałki. Dodać majeranek, liść laurowy, pieprz, ziele angielskie, zagotować.
 
GŁOSÓW: 14 WYDRUKUJ PRZEPIS
Wojskowa zupa grochowa, Aleksandra K.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 2 szklanki grochu
  • 1kg kości wędzonych
  • 2 laski kiełbasy
  • 40 dag boczku wędzonego
  • 5 ziemniaków
  • 2 pietruszki
  • 3 marchewki
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • majeranek
  • sól
  • pieprz.
KROKI:
Do garnka z zimną wodą włożyć mięso w całości, zagotować. Dodać wypłukany na sicie oraz odsączony groch. Pod koniec gotowania wywar posolić. Gotować pod przykryciem przez 45 - 50 minut.Dodać pokrojone w kostkę warzywa. Mięso wyjąć, pokroić w kostkę i ponownie dodać do zupy. Kiełbasę pokroić w większe kawałki. Dodać majeranek, liść laurowy, pieprz, ziele angielskie, zagotować.
 
GŁOSÓW: 14 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU