POPISOWE DANIE

Zapiekanka kebab-gyros, Justyna K.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 1 szklanka lub 2 woreczki ryżu
  • majonez
  • keczup
  • żółty ser
  • 2 filety z kurczaka
  • 2 cebule
  • 1/2 op. przyprawy gyros Kotanyi
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 świeża papryka lub mały słoik papryki konserwowej
KROKI:
Ryż gotujemy, a następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy majonezem i keczupem i posypujemy 1/3 startego żółtego sera. Filety z kurczaka i cebulę kroimy w kostkę i razem podsmażamy na patelni, w czasie smażenia posypujemy przyprawą gyros. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i przykrywamy 1/3 sera. Układamy pokrojonego w plasterki ogórka konserwowego i pokrojoną w paski paprykę. Przykrywamy pozostałym żółtym serem, smarujemy majonezem i keczupem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 °C i zapiekamy bez przykrycia 30 minut.
 
GŁOSÓW: 10 WYDRUKUJ PRZEPIS
Zapiekanka kebab-gyros, Justyna K.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 1 szklanka lub 2 woreczki ryżu
  • majonez
  • keczup
  • żółty ser
  • 2 filety z kurczaka
  • 2 cebule
  • 1/2 op. przyprawy gyros Kotanyi
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 świeża papryka lub mały słoik papryki konserwowej
KROKI:
Ryż gotujemy, a następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy majonezem i keczupem i posypujemy 1/3 startego żółtego sera. Filety z kurczaka i cebulę kroimy w kostkę i razem podsmażamy na patelni, w czasie smażenia posypujemy przyprawą gyros. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i przykrywamy 1/3 sera. Układamy pokrojonego w plasterki ogórka konserwowego i pokrojoną w paski paprykę. Przykrywamy pozostałym żółtym serem, smarujemy majonezem i keczupem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 °C i zapiekamy bez przykrycia 30 minut.
 
GŁOSÓW: 10 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU