POPISOWE DANIE

Zapiekanka z cukinią, pieczarkami, kukurydzą i kabanosem, Paweł C.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • - 2 średnie cukinie
    - 1 duża cebula
    - 300 g pieczarek
    - 220 g kukurydzy
    - 1/2 szklanka startego parmezanu
    - 180 g kabanosów
    - 120 g mozzarelli
    - 4 jajka
    - 3 łyżki jogurtu naturalnego
    - garść świeżej bazylii
    - sól

  • - świeżo mielony pieprz Kotanyi
    - olej do smażenia
KROKI:
Pieczarki i cukinię pokroić w plasterki, a cebulę w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wsypać cukinię, cebulę i pieczarki. Warzywa smażyć tak długo, aż zmiękną. Doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia.
Jajka zmiksować z jogurtem. Kabanosy pokroić na niewielkie kawałki, a mozzarellę w kostkę. Do masy jajecznej dodać podsmażone warzywa, parmezan, pokrojone kabanosy, mozzarellę, parmezan oraz posiekaną bazylię. Doprawić solą i pieprzem, a następnie wszystko delikatnie wymieszać.
Gotową masę wlać do formy na tartę, wyłożoną papierem do pieczenia. Zapiekankę włożyć do piekarnika nagrzanego do 185oC i piec przez 30 - 35 minut.
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: łagodne, jaja
Zapiekanka z cukinią, pieczarkami, kukurydzą i kabanosem, Paweł C.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • - 2 średnie cukinie
    - 1 duża cebula
    - 300 g pieczarek
    - 220 g kukurydzy
    - 1/2 szklanka startego parmezanu
    - 180 g kabanosów
    - 120 g mozzarelli
    - 4 jajka
    - 3 łyżki jogurtu naturalnego
    - garść świeżej bazylii
    - sól

  • - świeżo mielony pieprz Kotanyi
    - olej do smażenia
KROKI:
Pieczarki i cukinię pokroić w plasterki, a cebulę w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wsypać cukinię, cebulę i pieczarki. Warzywa smażyć tak długo, aż zmiękną. Doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia.
Jajka zmiksować z jogurtem. Kabanosy pokroić na niewielkie kawałki, a mozzarellę w kostkę. Do masy jajecznej dodać podsmażone warzywa, parmezan, pokrojone kabanosy, mozzarellę, parmezan oraz posiekaną bazylię. Doprawić solą i pieprzem, a następnie wszystko delikatnie wymieszać.
Gotową masę wlać do formy na tartę, wyłożoną papierem do pieczenia. Zapiekankę włożyć do piekarnika nagrzanego do 185oC i piec przez 30 - 35 minut.
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: łagodne, jaja
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU