POPISOWE DANIE

Żelazny rycerz w różowym zamku, Czesław K.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 1 ćwiartka z kurczaka

  • 4 buraki

  • 3 marchewki

  • 2 pietruszki

  • 1 cebulka

  • Ok. ½ kg ziemniaków

  • Ziele angielskie

  • Liść laurowy

  • Pieprz czarny Kotanyi

  • Sól.
KROKI:
Ugotować w wodzie kurczaka, dodać : cebulkę, ziele angielskie, liść laurowy , marchew , pietruszkę i seler pokrojone w krążki . Gdy warzywa będą już na półtwarde wrzucić 3 buraki, pokrojone w grubsze paski, cały czas gotując. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w małą kostkę. Pod koniec, gdy wszystkie składniki będą już miękkie dodać jeszcze startego buraka. W ten sposób zagęścimy super zupę ( nie używając mąki) i nadamy zupie jeszcze intensywniejszy smak buraków i kolor ( nie używając tym samym octu) . Na koniec dodajemy dużo majeranku i soli/pieprzu do smaku.

Wersja zupy nie tylko dla dorosłych, ale i dla dzieci. Idealna dla osób, które maja problem z niskim poziomem żelaza.

Uwaga: Do zupy możemy dodać pod koniec podsmażonej cebulki i dużo koperku/pietruszki. Kto co lubi ;).

Smacznego :)
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
Żelazny rycerz w różowym zamku, Czesław K.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 1 ćwiartka z kurczaka

  • 4 buraki

  • 3 marchewki

  • 2 pietruszki

  • 1 cebulka

  • Ok. ½ kg ziemniaków

  • Ziele angielskie

  • Liść laurowy

  • Pieprz czarny Kotanyi

  • Sól.
KROKI:
Ugotować w wodzie kurczaka, dodać : cebulkę, ziele angielskie, liść laurowy , marchew , pietruszkę i seler pokrojone w krążki . Gdy warzywa będą już na półtwarde wrzucić 3 buraki, pokrojone w grubsze paski, cały czas gotując. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w małą kostkę. Pod koniec, gdy wszystkie składniki będą już miękkie dodać jeszcze startego buraka. W ten sposób zagęścimy super zupę ( nie używając mąki) i nadamy zupie jeszcze intensywniejszy smak buraków i kolor ( nie używając tym samym octu) . Na koniec dodajemy dużo majeranku i soli/pieprzu do smaku.

Wersja zupy nie tylko dla dorosłych, ale i dla dzieci. Idealna dla osób, które maja problem z niskim poziomem żelaza.

Uwaga: Do zupy możemy dodać pod koniec podsmażonej cebulki i dużo koperku/pietruszki. Kto co lubi ;).

Smacznego :)
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU