POPISOWE DANIE

Zimowa zupa cevapcici z awokado, serem chedar i koltecikami cevapcici, Olimpia D.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • Zupa:1łyżka oliwy
  • 1czerwona cebula
  • 2ząbki cząsnku
  • 1papryczka chili
  • 1łyżka przyprawy cevapcici
  • 1łyżeczka mielonego kuminu
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1łyżeczka cukru
  • 300g fasoli cennellini z puszki
  • 400 g pokrojonych pomidorów z puszki lub świeżych
  • 400 ml wywaru warzywnego
  • sól i pieprz do smaku
    Kotleciki:200g wołowego mięsa mielonego
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka przyprawy cevapcici
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1żółtko
  • 1łyżka bułki tartej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • olej do smażenia
KROKI:
Przygotowanie zupy: W garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy pokrojoną cebulę,dodajemy przyprawę cevapcici,kumin, pokrojoną papryczkę chili i wyciskamy czosnek. Podsmażamy kilka sekund a następnie dodajemy przecier pomidorowy i cukier, cały czas mieszając podmażamy 2 minuty. Dodajemy pomidory i fasolkę. Gotujemy 5 minut a następnie wlewamy wywar warzywny. Gotujemy 20 minut. Zupę podajemy z pokrojonym w kostkę awokado i pokruszonym serem chedar oraz kotlecikami cevapcici
Przygotowanie kotlecików: Mięso umieszczamy w mikserze i dodajemy startą na tarce cebulę i wyciśnięty czosnek oraz pozostałe składniki, miksujemy na masę. Z masy mięsnej formujemy małe kotleciki, które smażymy na złoty kolor. Każdy kotlecik nabijamy na wykałaczkę i podajemy z zupą.
 
GŁOSÓW: 24 WYDRUKUJ PRZEPIS
Zimowa zupa cevapcici z awokado, serem chedar i koltecikami cevapcici, Olimpia D.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • Zupa:1łyżka oliwy
  • 1czerwona cebula
  • 2ząbki cząsnku
  • 1papryczka chili
  • 1łyżka przyprawy cevapcici
  • 1łyżeczka mielonego kuminu
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1łyżeczka cukru
  • 300g fasoli cennellini z puszki
  • 400 g pokrojonych pomidorów z puszki lub świeżych
  • 400 ml wywaru warzywnego
  • sól i pieprz do smaku
    Kotleciki:200g wołowego mięsa mielonego
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka przyprawy cevapcici
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1żółtko
  • 1łyżka bułki tartej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • olej do smażenia
KROKI:
Przygotowanie zupy: W garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy pokrojoną cebulę,dodajemy przyprawę cevapcici,kumin, pokrojoną papryczkę chili i wyciskamy czosnek. Podsmażamy kilka sekund a następnie dodajemy przecier pomidorowy i cukier, cały czas mieszając podmażamy 2 minuty. Dodajemy pomidory i fasolkę. Gotujemy 5 minut a następnie wlewamy wywar warzywny. Gotujemy 20 minut. Zupę podajemy z pokrojonym w kostkę awokado i pokruszonym serem chedar oraz kotlecikami cevapcici
Przygotowanie kotlecików: Mięso umieszczamy w mikserze i dodajemy startą na tarce cebulę i wyciśnięty czosnek oraz pozostałe składniki, miksujemy na masę. Z masy mięsnej formujemy małe kotleciki, które smażymy na złoty kolor. Każdy kotlecik nabijamy na wykałaczkę i podajemy z zupą.
 
GŁOSÓW: 24 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU