ulubione zioła - idealne są zioła dalmatyńskie KOTANYI
natka pietruszki
KROKI:
Kapustę poszatkować, marchew pokroić w plasterki, por w półkrążki. Warzywa zalać wodą, posolić, dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować ok 20 minut.
Na patelni rozgrzać olej, dodać mięso mielone, podsmażyć. Boczek zblendować i dodać do mięsa. Posolić, popieprzyć. Smażyć na małym ogniu ciągle mieszając i rozdrabniając mięso na małe cząstki. Pieczarki pokroić w plasterki i również podsmażyc na osobnej patelni z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Kiedy mięso jest podsmażone, przełożyć je do garnka z wywarem warzywnym, wsypać 100g suchego ryżu, dodać pieczarki. Dusić na malutkim ogniu. Następnie dodać pomidory z puszki. Gotować wszystko ok 15-20 minut na małym ogniu, doprawić do smaku i posypać posiekaną natką pietruszki.
ulubione zioła - idealne są zioła dalmatyńskie KOTANYI
natka pietruszki
KROKI:
Kapustę poszatkować, marchew pokroić w plasterki, por w półkrążki. Warzywa zalać wodą, posolić, dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować ok 20 minut.
Na patelni rozgrzać olej, dodać mięso mielone, podsmażyć. Boczek zblendować i dodać do mięsa. Posolić, popieprzyć. Smażyć na małym ogniu ciągle mieszając i rozdrabniając mięso na małe cząstki. Pieczarki pokroić w plasterki i również podsmażyc na osobnej patelni z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Kiedy mięso jest podsmażone, przełożyć je do garnka z wywarem warzywnym, wsypać 100g suchego ryżu, dodać pieczarki. Dusić na malutkim ogniu. Następnie dodać pomidory z puszki. Gotować wszystko ok 15-20 minut na małym ogniu, doprawić do smaku i posypać posiekaną natką pietruszki.