POPISOWE DANIE

ZUPA GOŁĄBKOWA, Bogdan W.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 60 dkg kapusty włoskiej
  • puszka pomidorów w sosie własnym
  • 2 marchewki
  • por
  • 30 dkg pieczarek
  • 20 dkg ryżu
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 40 dkg wędzonego boczku parzonego
  • sól czosnkowa KOTANYI
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • ulubione zioła - idealne są zioła dalmatyńskie KOTANYI
  • natka pietruszki
KROKI:
Kapustę poszatkować, marchew pokroić w plasterki, por w półkrążki. Warzywa zalać wodą, posolić, dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować ok 20 minut.
Na patelni rozgrzać olej, dodać mięso mielone, podsmażyć. Boczek zblendować i dodać do mięsa. Posolić, popieprzyć. Smażyć na małym ogniu ciągle mieszając i rozdrabniając mięso na małe cząstki. Pieczarki pokroić w plasterki i również podsmażyc na osobnej patelni z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Kiedy mięso jest podsmażone, przełożyć je do garnka z wywarem warzywnym, wsypać 100g suchego ryżu, dodać pieczarki. Dusić na malutkim ogniu. Następnie dodać pomidory z puszki. Gotować wszystko ok 15-20 minut na małym ogniu, doprawić do smaku i posypać posiekaną natką pietruszki.
 
GŁOSÓW: 6 WYDRUKUJ PRZEPIS
ZUPA GOŁĄBKOWA, Bogdan W.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 60 dkg kapusty włoskiej
  • puszka pomidorów w sosie własnym
  • 2 marchewki
  • por
  • 30 dkg pieczarek
  • 20 dkg ryżu
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 40 dkg wędzonego boczku parzonego
  • sól czosnkowa KOTANYI
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • ulubione zioła - idealne są zioła dalmatyńskie KOTANYI
  • natka pietruszki
KROKI:
Kapustę poszatkować, marchew pokroić w plasterki, por w półkrążki. Warzywa zalać wodą, posolić, dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować ok 20 minut.
Na patelni rozgrzać olej, dodać mięso mielone, podsmażyć. Boczek zblendować i dodać do mięsa. Posolić, popieprzyć. Smażyć na małym ogniu ciągle mieszając i rozdrabniając mięso na małe cząstki. Pieczarki pokroić w plasterki i również podsmażyc na osobnej patelni z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Kiedy mięso jest podsmażone, przełożyć je do garnka z wywarem warzywnym, wsypać 100g suchego ryżu, dodać pieczarki. Dusić na malutkim ogniu. Następnie dodać pomidory z puszki. Gotować wszystko ok 15-20 minut na małym ogniu, doprawić do smaku i posypać posiekaną natką pietruszki.
 
GŁOSÓW: 6 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU