POPISOWE DANIE

Zupa grzybowa, Marcin P.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 2 litry wody
    2 skrzydełka z indyka
    2 kostki bulionu grzybowego
    3 marchewki
    1 por
    2 cebule
    300 g grzybów leśnych suszonych
    2 łyżki Maggi przyprawy w płynie
    2 łyżki vegety
    1 szklanka mleka 3
  • 2%l
    2 łyżki mąki pszennej
    kilka ziaren ziela angielskiego
    3 liście laurowe
    sól morska z ziołami Kotanyi
    pieprz
    pietruszka zielona Kotanyi
    makaron świderki lub kokardki (dowolny)
KROKI:
1.Marchew zetrzeć na tarce, por i cebulę drobno pokroić.
2.Grzyby umyć i zalać wodą tak aby namiękły.
3.Do garnka wlewamy 2 litry wody i dodajemy skrzydełka z indyka, gotujemy tak długo aż indyk się ugotuje. Do wywaru z indyka dodajemy marchew, cebule, pora i grzyby gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez 30-40 minut, do miękkości. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, pietruszkę zieloną, vegete, maggi oraz 2 kostki bulionu grzybowego.
4.Zupę grzybowa zagęszczamy 2 łyżkami mąki rozrobionej w 0,5 szklanki wody, dodajemy 1 szklankę mleka, dokładnie mieszamy i czekamy aż się zagotuje doprawiamy do smaku solą morska z ziołami i pieprzem. Zupę podajemy z makaronem. Smacznego!
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: makaron, warzywna
Zupa grzybowa, Marcin P.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 2 litry wody
    2 skrzydełka z indyka
    2 kostki bulionu grzybowego
    3 marchewki
    1 por
    2 cebule
    300 g grzybów leśnych suszonych
    2 łyżki Maggi przyprawy w płynie
    2 łyżki vegety
    1 szklanka mleka 3
  • 2%l
    2 łyżki mąki pszennej
    kilka ziaren ziela angielskiego
    3 liście laurowe
    sól morska z ziołami Kotanyi
    pieprz
    pietruszka zielona Kotanyi
    makaron świderki lub kokardki (dowolny)
KROKI:
1.Marchew zetrzeć na tarce, por i cebulę drobno pokroić.
2.Grzyby umyć i zalać wodą tak aby namiękły.
3.Do garnka wlewamy 2 litry wody i dodajemy skrzydełka z indyka, gotujemy tak długo aż indyk się ugotuje. Do wywaru z indyka dodajemy marchew, cebule, pora i grzyby gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez 30-40 minut, do miękkości. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, pietruszkę zieloną, vegete, maggi oraz 2 kostki bulionu grzybowego.
4.Zupę grzybowa zagęszczamy 2 łyżkami mąki rozrobionej w 0,5 szklanki wody, dodajemy 1 szklankę mleka, dokładnie mieszamy i czekamy aż się zagotuje doprawiamy do smaku solą morska z ziołami i pieprzem. Zupę podajemy z makaronem. Smacznego!
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: makaron, warzywna
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU