POPISOWE DANIE

Zupa Gulaszowa w Chlebku:), Jacek K.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 1/2 kg szynki surowej
  • 2 papryki
  • 2 pomidory
  • 5 ziemniaków
  • 1 cebula
  • kilka pieczarek
  • 3 łyżki koncentratu
  • 2 łyżki mąki
  • majeranek
  • papryka kotain
  • okrągły chlebek. sól
  • pieprz do smaku.
KROKI:
Mieso kroimy w kostkę i obsmażamy na patelni po 5 minutach dodajem pokrojoną w kostkę cebulę i dusimy pod przykryciem . Pieczarki obieramy kroimy w plasterki ,paprykę myjemy obczyszczamy z nasion kroimy w kostkę,pomidory ,ziemniaki myjemy obieramy i kroimy w kostkę. Wszystko oprócz zieniaków dodajemy na patelni duzimy 15 minut. Na gaz stawiamy garnek z 3 litrami wody gdy woda się zagotuję dodajemy nasze skaładniki z patelni wsypujemy ziemniaki i gotujemy do miękkości miesa i ziemniaków. Pod koniec gotowania dodajemy pieprz,sól majeranek i dużo papryki kotanyi i nasz koncentrat. Na patelni rozgrzewamy trzy łyżki oleju wsypujemy 2 łyżki mąki mieszamy robiąc zapalankę gdy mąka sie ładnie zarumieni podlewamy wywarem z zupy mieszamy do jednolitej konsystencji i wlewamy do naszej zupy. Chwilę gotujemy . Zupa najlepiej smakuję podawana w chlebie. Smacznego.
 
GŁOSÓW: 121 WYDRUKUJ PRZEPIS
Zupa Gulaszowa w Chlebku:), Jacek K.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 1/2 kg szynki surowej
  • 2 papryki
  • 2 pomidory
  • 5 ziemniaków
  • 1 cebula
  • kilka pieczarek
  • 3 łyżki koncentratu
  • 2 łyżki mąki
  • majeranek
  • papryka kotain
  • okrągły chlebek. sól
  • pieprz do smaku.
KROKI:
Mieso kroimy w kostkę i obsmażamy na patelni po 5 minutach dodajem pokrojoną w kostkę cebulę i dusimy pod przykryciem . Pieczarki obieramy kroimy w plasterki ,paprykę myjemy obczyszczamy z nasion kroimy w kostkę,pomidory ,ziemniaki myjemy obieramy i kroimy w kostkę. Wszystko oprócz zieniaków dodajemy na patelni duzimy 15 minut. Na gaz stawiamy garnek z 3 litrami wody gdy woda się zagotuję dodajemy nasze skaładniki z patelni wsypujemy ziemniaki i gotujemy do miękkości miesa i ziemniaków. Pod koniec gotowania dodajemy pieprz,sól majeranek i dużo papryki kotanyi i nasz koncentrat. Na patelni rozgrzewamy trzy łyżki oleju wsypujemy 2 łyżki mąki mieszamy robiąc zapalankę gdy mąka sie ładnie zarumieni podlewamy wywarem z zupy mieszamy do jednolitej konsystencji i wlewamy do naszej zupy. Chwilę gotujemy . Zupa najlepiej smakuję podawana w chlebie. Smacznego.
 
GŁOSÓW: 121 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU