POPISOWE DANIE

Zupa Kotányi, Katarzyna K.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • Składniki:
    450 g mięsa mielonego
    przyprawa do mięsa Kotányi
    2 l wywaru z warzyw lub rosołu
    2 jajka
    500 g pieczarek
    4 cebule
    2 łyżki masła klarowanego
    sól
  • pieprz
    1/2 szklanki mąki pszennej do obtaczania pulpetów
KROKI:
1. Gotuje wywar z warzyw (seler, pietruszka, por, marchewka) i przecedzam.
2. Do mięsa mielonego dodaje jajko , przyprawę do mięsa Kotányi i łyżeczką robie małe kulki, które obtaczam w mące i wrzucam do gotującego sie wywaru.
3. Cebule kroje w kostkę i podsmażam na maśle klarowanym.
4.Gdy cebula zmięknie dodaje pokrojone pieczarki całość podsmażam.
5. Cebule i pieczarki dodaje do gotującego sie wywaru i całość gotuje ok. 20 minut na wolnym ogniu.
6. Zupę doprawiam do smaku. Podaje ze słonymi paluszkami lub chlebem.
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: mięso, warzywna
Zupa Kotányi, Katarzyna K.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • Składniki:
    450 g mięsa mielonego
    przyprawa do mięsa Kotányi
    2 l wywaru z warzyw lub rosołu
    2 jajka
    500 g pieczarek
    4 cebule
    2 łyżki masła klarowanego
    sól
  • pieprz
    1/2 szklanki mąki pszennej do obtaczania pulpetów
KROKI:
1. Gotuje wywar z warzyw (seler, pietruszka, por, marchewka) i przecedzam.
2. Do mięsa mielonego dodaje jajko , przyprawę do mięsa Kotányi i łyżeczką robie małe kulki, które obtaczam w mące i wrzucam do gotującego sie wywaru.
3. Cebule kroje w kostkę i podsmażam na maśle klarowanym.
4.Gdy cebula zmięknie dodaje pokrojone pieczarki całość podsmażam.
5. Cebule i pieczarki dodaje do gotującego sie wywaru i całość gotuje ok. 20 minut na wolnym ogniu.
6. Zupę doprawiam do smaku. Podaje ze słonymi paluszkami lub chlebem.
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: mięso, warzywna
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU