POPISOWE DANIE

ZUPA MEKSYKAŃSKA, Renata J.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • Składniki;
    0
  • 5 kg mielonego mięsa wołowego
    3 pomidory
    1 puszka kukurydzy
    2 puszki czerwonej fasoli
    2 duże cebule
    4 ząbki czosnku
    ½ łyżeczki kurkumy
    4-5 ziemniaki /może być bez- ja dodaje
  • żeby danie było bardziej treściwe  /
    1-1.25 l bulionu /może być z kostki/1 łyżka słodkiej papryki KOTÁNYI
    1/2 łyżeczki ostrej papryki KOTÁNYI
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    3-4 łyżki śmietany gęstej
    sól i pieprz ziołowy KOTÁNYI- do smaku
KROKI:
Mięso mielone i cebulę pokrojoną w grubą kostkę podsmażam lekko na oliwie. W garnku lub na głebokiej patelnii podsmażam posiekany czosnek do którego dodaję (bez odcedzania) kukurydzę, fasolę i pomidory następnie przyprawiam słodką i ostrą papryką KOTÁNYI .Całość zalewam bulionem, dodaję podsmażone mięso plus pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuję na niewielkim ogniu aż mięso i ziemniaki będą miękkie. Zajmuje mi to około godziny. Na koniec dodaję jeszcze koncentrat pomidorowy i ewentualnie doprawiam do smaku pipeprzem ziołowym KOTÁNYI oraz kurkumą .Podaję z odrobiną startego żółtego sera, posypane posiekaną pietruszką i ½ łyżki śmietany gęstej na talerz.

Smacznego ! :-)
 
GŁOSÓW: 262 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: pikantna
ZUPA MEKSYKAŃSKA, Renata J.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • Składniki;
    0
  • 5 kg mielonego mięsa wołowego
    3 pomidory
    1 puszka kukurydzy
    2 puszki czerwonej fasoli
    2 duże cebule
    4 ząbki czosnku
    ½ łyżeczki kurkumy
    4-5 ziemniaki /może być bez- ja dodaje
  • żeby danie było bardziej treściwe  /
    1-1.25 l bulionu /może być z kostki/1 łyżka słodkiej papryki KOTÁNYI
    1/2 łyżeczki ostrej papryki KOTÁNYI
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    3-4 łyżki śmietany gęstej
    sól i pieprz ziołowy KOTÁNYI- do smaku
KROKI:
Mięso mielone i cebulę pokrojoną w grubą kostkę podsmażam lekko na oliwie. W garnku lub na głebokiej patelnii podsmażam posiekany czosnek do którego dodaję (bez odcedzania) kukurydzę, fasolę i pomidory następnie przyprawiam słodką i ostrą papryką KOTÁNYI .Całość zalewam bulionem, dodaję podsmażone mięso plus pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuję na niewielkim ogniu aż mięso i ziemniaki będą miękkie. Zajmuje mi to około godziny. Na koniec dodaję jeszcze koncentrat pomidorowy i ewentualnie doprawiam do smaku pipeprzem ziołowym KOTÁNYI oraz kurkumą .Podaję z odrobiną startego żółtego sera, posypane posiekaną pietruszką i ½ łyżki śmietany gęstej na talerz.

Smacznego ! :-)
 
GŁOSÓW: 262 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: pikantna
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU