POPISOWE DANIE

zupa pieczarkowo- serowa, Agnieszka E.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 500g pieczarek
    1 cebula
    żeberka
  • 1 marchewka korzeń pietruszki
    około 1 szklanki makaronu świderki
    100 mil. śmietanki
    1 serek topiony śmietankowy
    około 10 ziarenek kolorowego pieprzu
    2 liście laurowe
    3 ziarenka ziela angielskiego
    świerza pietruszka
    sól pieprz papryka ostra
KROKI:
żeberka myjemy i wstawiamy na bulion gotujemy z ziarnistym pieprzem kolorowym liściami laurowymi i zielem angielskim do tego zetrzeć na tarce marchewkę i pietruszkę gotować do miękkości mięsa. na rozgrzanej patelni lekko odparować pieczarki i zeszklić cebulę dodać do bulionu gdy pieczarki zmiękną dodać makaron gotować okoł 15 minut na końcu wlać śmietankę i dodać serek doprawić solą i pieprzem musi być pikantniejsze, posypaś posiekaną pietruszką smacznego
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
zupa pieczarkowo- serowa, Agnieszka E.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 500g pieczarek
    1 cebula
    żeberka
  • 1 marchewka korzeń pietruszki
    około 1 szklanki makaronu świderki
    100 mil. śmietanki
    1 serek topiony śmietankowy
    około 10 ziarenek kolorowego pieprzu
    2 liście laurowe
    3 ziarenka ziela angielskiego
    świerza pietruszka
    sól pieprz papryka ostra
KROKI:
żeberka myjemy i wstawiamy na bulion gotujemy z ziarnistym pieprzem kolorowym liściami laurowymi i zielem angielskim do tego zetrzeć na tarce marchewkę i pietruszkę gotować do miękkości mięsa. na rozgrzanej patelni lekko odparować pieczarki i zeszklić cebulę dodać do bulionu gdy pieczarki zmiękną dodać makaron gotować okoł 15 minut na końcu wlać śmietankę i dodać serek doprawić solą i pieprzem musi być pikantniejsze, posypaś posiekaną pietruszką smacznego
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU