POPISOWE DANIE

Zupa węgierska z chili, Marta Z.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 2 łyżeczki przyprawy KOTANYI Chili Con Carne
    500g mięsa mielonego
    240g białej fasolki z puszki
    240g kukurydzy
    240g czerwonej fasoli z puszki
    2 papryki czerwone
    2 pomidory
    7 małych cebulek
    3 ząbki czosnku
    1 jajko
    1 łyżka mąki
    woda do podlewania '1/2' do 1l
    zielona pietruszka
    sól
    olej do smażenia
KROKI:
1. Posiekać cebulkę, czosnek, paprykę, pomidory, pietruszkę.
2. Cebulkę zeszklić, dodać mięso mielone, dusić pod przykryciem ok. 20 minut, następnie podlać wodą.
3. Do mięsa dodać paprykę, pomidory, czosnek, chwilę zagotować dodając soli wg uznania.
4. Jajko wymieszać z łyżką mąki, do uzyskania jednolitej masy, następnie wlać do wywaru, dokładnie mieszając.
5. Po chwilki dodać czerwoną i białą fasolę, kukurydzę oraz 2 łyżeczki przyprawy KOTANYI Chili Con Carne (wersja pikantna), zagotować i wyłączyć.
6. Posypać zieloną pietruszką.
7. Podawać w głębokich talerzach lub miseczkach, można przyozdobić papryką.
SMACZNEGO!
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
Zupa węgierska z chili, Marta Z.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 2 łyżeczki przyprawy KOTANYI Chili Con Carne
    500g mięsa mielonego
    240g białej fasolki z puszki
    240g kukurydzy
    240g czerwonej fasoli z puszki
    2 papryki czerwone
    2 pomidory
    7 małych cebulek
    3 ząbki czosnku
    1 jajko
    1 łyżka mąki
    woda do podlewania '1/2' do 1l
    zielona pietruszka
    sól
    olej do smażenia
KROKI:
1. Posiekać cebulkę, czosnek, paprykę, pomidory, pietruszkę.
2. Cebulkę zeszklić, dodać mięso mielone, dusić pod przykryciem ok. 20 minut, następnie podlać wodą.
3. Do mięsa dodać paprykę, pomidory, czosnek, chwilę zagotować dodając soli wg uznania.
4. Jajko wymieszać z łyżką mąki, do uzyskania jednolitej masy, następnie wlać do wywaru, dokładnie mieszając.
5. Po chwilki dodać czerwoną i białą fasolę, kukurydzę oraz 2 łyżeczki przyprawy KOTANYI Chili Con Carne (wersja pikantna), zagotować i wyłączyć.
6. Posypać zieloną pietruszką.
7. Podawać w głębokich talerzach lub miseczkach, można przyozdobić papryką.
SMACZNEGO!
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU