POPISOWE DANIE

Zupa z soczewicą i warzywami, Iwona C.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • - 1
  • 5 litra wywaru drobiowego
    - 300 g ugotowanej soczewicy
    - 1 cebula
    - 2 marchewki
    - 1 pietruszka
    - 2 ząbki czosnku
    - 3/4 szklanki makaronu Orzo
    - 1 łyżka posiekanej
  • świeżej bazylii
    - 1/2 łyżki suszonej bazylii Kotanyi
    - 1 i 1/2 łyżki oleju
    - 1/2 szklanki startego parmezanu
    - sól

  • - świeżo mielony pieprz Kotanyi


    Do podania:
    - parmezan

KROKI:
Wykonanie:
Marchew, pietruszkę i cebulę pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać olej na patelni, wsypać warzywa, dodać drobno posiekany czosnek. Całość smażyć 5 minut.
Wywar drobiowy doprowadzić do wrzenia, dodać podsmażone warzywa, makaron, soczewicę i suszoną bazylię. Zupę gotować na średnim ogniu około 5 minut, aż makaron będzie miękki. Pod koniec gotowania dodać bazylię i ser, doprawić solą i pieprzem.
Zupę podać ze startym parmezanem.
Smacznego:)
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: makaron, warzywna
Zupa z soczewicą i warzywami, Iwona C.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • - 1
  • 5 litra wywaru drobiowego
    - 300 g ugotowanej soczewicy
    - 1 cebula
    - 2 marchewki
    - 1 pietruszka
    - 2 ząbki czosnku
    - 3/4 szklanki makaronu Orzo
    - 1 łyżka posiekanej
  • świeżej bazylii
    - 1/2 łyżki suszonej bazylii Kotanyi
    - 1 i 1/2 łyżki oleju
    - 1/2 szklanki startego parmezanu
    - sól

  • - świeżo mielony pieprz Kotanyi


    Do podania:
    - parmezan

KROKI:
Wykonanie:
Marchew, pietruszkę i cebulę pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać olej na patelni, wsypać warzywa, dodać drobno posiekany czosnek. Całość smażyć 5 minut.
Wywar drobiowy doprowadzić do wrzenia, dodać podsmażone warzywa, makaron, soczewicę i suszoną bazylię. Zupę gotować na średnim ogniu około 5 minut, aż makaron będzie miękki. Pod koniec gotowania dodać bazylię i ser, doprawić solą i pieprzem.
Zupę podać ze startym parmezanem.
Smacznego:)
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: makaron, warzywna
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU