POPISOWE DANIE

ŻUREK NA WĘDZĄCE Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM, NA SWOJSKIM ZAKWASIE, Wiesława L.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • SKŁADNIKI NA PORCJĘ ZAKWASU
  • 1 szklanka mąki żytniej razowej typ 2000
  • 500 ml ciepłej przegotowanej wo dy
  • ząbek czosnku
  • 2 liście laurowe
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • SKŁADNIKI NA ZUPĘ
  • porcja zakwasu
  • 8 ziemniaków
  • 80 dkg kiełbasy typu zwyczajna
  • kość wędzona
  • 3 ząbki czosnku
  • marchew
  • 3 łyżki octu
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz
  • czosnek ziołowy Kotanyi
  • majeranek
  • jajka
KROKI:
Do słoika wsypujemy mąkę, zalewamy ciepłą przegotowaną wodą. Dokładnie mieszamy.Dodajemy przyprawy. Przykrywamy gazą i odstawiamy w ciepłe miejsce.Żur kisimy5-6 dni.
Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy w kostkę. W garnku gotujemy wywar na kości wędzonej, wrzucamy ziemniaki i marchew i gotujemy do miękkości warzyw. Kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy, dodajemy do wywaru. Wkładamy wszylkie przyprawy, chwilę gotujemy. Czosnek przepuszczamy pzrez praskę, dodajemy do zupy, wlewamy ocet. Na koniec wlewamy przygotowany zakwas. Chwilę razem gotujemy i doprawiamy do smaku. Podajemy z cząstkami jajka ugotowanego na twardo oraz z pieczywem.
 
GŁOSÓW: 9 WYDRUKUJ PRZEPIS
ŻUREK NA WĘDZĄCE Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM, NA SWOJSKIM ZAKWASIE, Wiesława L.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • SKŁADNIKI NA PORCJĘ ZAKWASU
  • 1 szklanka mąki żytniej razowej typ 2000
  • 500 ml ciepłej przegotowanej wo dy
  • ząbek czosnku
  • 2 liście laurowe
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • SKŁADNIKI NA ZUPĘ
  • porcja zakwasu
  • 8 ziemniaków
  • 80 dkg kiełbasy typu zwyczajna
  • kość wędzona
  • 3 ząbki czosnku
  • marchew
  • 3 łyżki octu
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz
  • czosnek ziołowy Kotanyi
  • majeranek
  • jajka
KROKI:
Do słoika wsypujemy mąkę, zalewamy ciepłą przegotowaną wodą. Dokładnie mieszamy.Dodajemy przyprawy. Przykrywamy gazą i odstawiamy w ciepłe miejsce.Żur kisimy5-6 dni.
Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy w kostkę. W garnku gotujemy wywar na kości wędzonej, wrzucamy ziemniaki i marchew i gotujemy do miękkości warzyw. Kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy, dodajemy do wywaru. Wkładamy wszylkie przyprawy, chwilę gotujemy. Czosnek przepuszczamy pzrez praskę, dodajemy do zupy, wlewamy ocet. Na koniec wlewamy przygotowany zakwas. Chwilę razem gotujemy i doprawiamy do smaku. Podajemy z cząstkami jajka ugotowanego na twardo oraz z pieczywem.
 
GŁOSÓW: 9 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU