POPISOWE DANIE

Faszerowana pierś kurczaka z ziemniaczaną łuską, Monika K.
KATEGORIA: Danie główne
SKŁADNIKI:
  • Filet z piersi kurczaka

  • Plasterek szynki konserwowej

  • Serek topiony - dwa trójkąty

  • Natka pietruszki

  • Średni okrągły ziemniak

  • Oliwa z oliwek

  • Pieprz ziołowy

  • Sól.
KROKI:
Filet z kurczaka umyć, rozkroić na pół. W środku posypać solą i pieprzem ziołowym. Następnie ułożyć w środku szynkę konserwową, serek topiony i natkę pietruszki. Spiąć wykałaczkami.

Na powstałą faszerowaną pieś układać cieniutko pokrojone, skąpane w oliwie z oliwek plastry ziemniaka tak aby ułożyły łuskę.

Tak przygotowane mięso zapiekamy w naczyniu z odrobiną oliwy z oliwek - 30 min w 180st. Od czasu do czasu polewamy mięso powstałym sosem. Po wyjęciu z piekarnika oprószamy Nasze danie solą.
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
Faszerowana pierś kurczaka z ziemniaczaną łuską, Monika K.
KATEGORIA: Danie główne
SKŁADNIKI:
  • Filet z piersi kurczaka

  • Plasterek szynki konserwowej

  • Serek topiony - dwa trójkąty

  • Natka pietruszki

  • Średni okrągły ziemniak

  • Oliwa z oliwek

  • Pieprz ziołowy

  • Sól.
KROKI:
Filet z kurczaka umyć, rozkroić na pół. W środku posypać solą i pieprzem ziołowym. Następnie ułożyć w środku szynkę konserwową, serek topiony i natkę pietruszki. Spiąć wykałaczkami.

Na powstałą faszerowaną pieś układać cieniutko pokrojone, skąpane w oliwie z oliwek plastry ziemniaka tak aby ułożyły łuskę.

Tak przygotowane mięso zapiekamy w naczyniu z odrobiną oliwy z oliwek - 30 min w 180st. Od czasu do czasu polewamy mięso powstałym sosem. Po wyjęciu z piekarnika oprószamy Nasze danie solą.
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU