POPISOWE DANIE

Rurki drobiowe z kurkami, Justyna K.
KATEGORIA: Danie główne
SKŁADNIKI:
  • Pierś z kurczaka
  • 10dkg kurek (mrożonych lub świeżych
  • 5dkg sera żółtego
  • przyprawy: sól czosnkowa
  • pieprz
  • suszone papryczki jalapeno
  • jajko i bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
KROKI:
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić najpierw w plastry, a potem w paski. Delikatnie rozbić, posypać solą czosnkową, pieprzem i suszoną papryką. Tak przygotowanymi paseczkami owinąć foremki do piezczenia rurek. Mięso panierować najpierw w rozkłóconym jajku, potem w bułce tartej i smażyć na oleju tak jak kotlety. Zdjąć mięso z foremki, wystydzić.
Farsz: kurki podsmażyć, dodać pokrojony w kostkę ser, rozpuścić, doprawić wg uznania. Ciepłym farszem nadzewać rurki drobiowe. Podawać do ziemniaków razem z surówką lub pokrojoną w cząsteczki papryką.
 
GŁOSÓW: 97 WYDRUKUJ PRZEPIS
Rurki drobiowe z kurkami, Justyna K.
KATEGORIA: Danie główne
SKŁADNIKI:
  • Pierś z kurczaka
  • 10dkg kurek (mrożonych lub świeżych
  • 5dkg sera żółtego
  • przyprawy: sól czosnkowa
  • pieprz
  • suszone papryczki jalapeno
  • jajko i bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
KROKI:
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić najpierw w plastry, a potem w paski. Delikatnie rozbić, posypać solą czosnkową, pieprzem i suszoną papryką. Tak przygotowanymi paseczkami owinąć foremki do piezczenia rurek. Mięso panierować najpierw w rozkłóconym jajku, potem w bułce tartej i smażyć na oleju tak jak kotlety. Zdjąć mięso z foremki, wystydzić.
Farsz: kurki podsmażyć, dodać pokrojony w kostkę ser, rozpuścić, doprawić wg uznania. Ciepłym farszem nadzewać rurki drobiowe. Podawać do ziemniaków razem z surówką lub pokrojoną w cząsteczki papryką.
 
GŁOSÓW: 97 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU